Прикарпатським медикам виплатять борги по зарплаті і аванс за вересень


Сьогодні, 13 жовтня відбулося засідання бюджетної комісії облради на якому розглянули розподіл медичної субвенції.

Зокрема за словами начальниці фінансового управління ОДА Ірини Мацькевич, надійшли кошти медичної субвенції, які повинні бути спрямовані на оплату праці медичних працівників та забезпечення інсуліном. Загалом потрібно розподілити 19 мільйонів 268 тисяч гривень, інформує кореспондент Бліц-Інфо.

«Просимо дозволити направити на забезпечення інсуліном 2 мільйони гривень. Решту 17 мільйонів 268 тисяч розподілити на зарплату медикам. Це дозволить погасити заборгованість за липень і серпень та видати аванс за вересень», - пояснила Мацькевич.

В той же час голова комісії Микола Палійчук зауважив, що загальна заборгованість по зарплаті медикам на Прикарпатті становить 180 мільйонів. Проте область очікує ще 25 мільйонів субвенції з держбюджету.

Члени комісії поцікавились за яким принципом будуть розподіляти кошти, адже є райони, які вільні кошти направили не на погашення заборгованості по зарплаті. Вони чекають на субвенцію.

«Єдиний район де немає простроченої заборгованості по заробітній платі – це Богородчанський і то завдяки Манолію Піцуряку», - пояснила фінансист.