Прикарпатський фермер просить у депутатів відшкодувати йому збитки завдані градом


Сьогодні відбулося засідання постійної комісії з питань земельних відносин, на якому депутати розглянули звернення керівника фермерського господарства "Плеяда".

Фермер звернувся до депутатів з проханням відшкодувати з резервного фонду обласного бюджету втрати, які він поніс через негоду, яка пронеслася в червні і знищила у нього 11 га посівів гречки. 

Чоловік пояснює, що це орендована земля і він мусить сплатити всі податки і оренду не зважаючи, що втратив весь врожай, а з ним і прибуток.

"У нас немає таких коштів. Це мали б відшкодувати в ОДА чи в ДСНС. Держава не зобовязана відшкодовувати приватним господарствам. Проте нам вас шкода. Я розумію що у вас важка ситуація і зараз ви не маєте за що знову сіяти", - каже голова комісії.

В підсумку комісія рекомендувала заявнику дозбирати всі документи про завдані збитки, а ОДА та Надвірнянській РДА рекомендувати розглянути можливість компенсації з резервного фонду. 

"Ніхто не вірить що можна добитися компенсації. Я вже кілька місяців борюся і вірю, що все ж зможу отримати компенсацію. Памятаєте, як у 2008 році була повінь людям компенсували все, а фермерам жодної копійки не компенсували. В одного фермера загинула вся худоба, а оскільки йому нічого не дали чоловік збанкрутував. Як так може бути", - каже фермер.