Прикарпатський художник продає картини, щоб врятувати життя бійця АТО


Івано-франківський художник Михайло Тимчук добре знає ціну дружбі, саме тому вирішив допомогти тому хто цього дуже потребує.

Адже коли заради збереження життя постала потреба трансплантації нирки, на допомогу митцю прийшов рідний брат, на той момент ще й учасник АТО, який погодився стати донором. Та й безліч добрих людей, які долучилися до акції "Вам - живопис, мені - життя".

Сьогодні Михайло Тимчук і його брат уже вдома. Художник вирішив продовжити вервичку добра і безкорисливо допомогти воїну АТО, в якого зараз на кону життя. Саме тому прикарпатський митець вирішив виставити на аукціон 2 свої картини, щоб передати всі виручені кошти від їх продажу на порятунок важко пораненного.

"Олександр Харін -- переселенець з Криму, який разом з родиною переїхав на Київщину. З грудня 2014 чоловік пішов захищати Україну, ставши бійцем Добровольчого батальйону ОУН Миколи Коханівського. Був поранений у ногу під Пісками в лютому 2015, та як тільки вилікувався, повернувся в стрій. Сміливий, відважний, оптимістичний чоловік із позивним Джон у липні 2015 був уражений кулею ворожого снайпера. Відтоді перебуває в реанімації Дніпропетровської лікарні ім.Мечникова в стабільно важкому стані. Діагноз: вогнепальне поранення шиї, вогнепальний осколковий перелом С7 хребця, розрив стравоходу. Переніс операцію з видалення уламків хребців, однак у повному обсязі досягти мети операції через стан бійця не було можливості. От уже 3 місяці він не рухається, не може самостійно дихати, отримує харчування через катетор безпосередньо в шлунок, але притомний і розмовляє губами. Попри всі невтішні прогнози, Джон хоче жити і сподівається одужати. Консиліум за участю київських лікарів відклав планову операцію на хребті до за живлення стравоходу. За патріота моляться і вболівають дуже багато людей. Друзі шукають вихід допомогти пораненому і просять допомогти визначитися з подальшим лікуванням Джона. Зараз ідуть перемовини з Науково-практичним центром нейрореабілітації «Нодус», однак з огляду на специфіку поранення необхідно шукати й інший надійний нейрохірургічний та реабілітаційний варіант, можливо, за кордоном. Кілька заявок до відомих клінік залишаються без відповіді. Усі виписки й знімки записані на диск і можуть бути оперативно надані тим, хто візьметься врятувати бійця.
Статусу учасника бойових дій Олександр не має. Дружина живе під реанімацією, а вдома на тата чекають двоє діточок. Попри організований збір коштів, наявної суми вистачить хіба на переліт до сусідніх країн", -
йдеться у дописі.

«Гладіолуси» (2015р.), полотно, олія, 60х80.

«Модерн» (2013), полотно, олія, 50х70 чекають на своїх покупців.

Пересилка після продажу «Новою поштою» коштом покупця. Початкова ціна кожної роботи – 4500 грн. 

Допомогти: картка ПриватБанку 5168 7555 0566 5386 на ім’я дружини, Харіної Ірини Іванівни.

Тел. для довідок і пропозицій: 0(67) 299-69-96, 0(63) 505-99-85, e-mail: fructuses@gmail.com.