Прикарпатський лісівник розповів про будівництво фортифікаційних споруд на Сході


Лісові господарства Івано-Франківської області не лише забезпечують військових деревиною, а й надають допомогу у зведенні та відновленні фортифікаційних споруд. Загалом, за останні два місяці на сході України побувало 108 співробітників лісгоспів.

Нині нам вдалося поспілкуватися з працівником державного підприємства Івано-Франківське лісове господарство, майстром лісу Ярославом Гуменюком, пише прес-служба Івано-Франківського обласного управління лісового та мисливського господарства. Пан Ярослав нещодавно повернувся з Донеччини, де разом з колегами брав участь у будівництві фортифікаційних споруд: займалися укріпленням бліндажів залізобетонними конструкціями, облаштуванням кулеметних позицій та окопів.

- Укриття бійців від вогню супротивника там є, але вони під землею, а залізобетонні конструкції на поверхні дозволять забезпечити ефективніший захист солдатам, порятувати їх життя, - пояснює прикарпатський лісівник 

Працівникам держлісгоспів були створені комфортні умови для проживання та роботи. Приїжджих поселили в гуртожиток, де у кожній кімнаті мешкало від трьох до пяти людей. Упродовж перебування в зоні АТО Тисменицька районна рада забезпечувала прикарпатців усіма необхідними продуктами харчування. Обід розділяли з місцевими солдатами, сніданок та вечерю довелося готувати самостійно. 

Лісівник розповідає, що роботи ускладнювала спека, яка суттєво впливала на швидкість будівництва оборонних споруд.
- Не вистачало питної води, за годину використовували до 5 літрів. Довелося просити помочі у військових, які не лише допомогли нам втамувати спрагу, але й морально підтримали. Досі пам’ятаю ці щирі, невимушені розмови, теплі та доброзичливі слова, - пригадує чоловік.

Тим, хто прагне долучитися до будівництва фортифікаційних споруд, порадив не боятися.

- Допомагати потрібно тепер! Бо хто ж, якщо не ми? А тим військовим, які наразі перебувають на сході, бажаю лише здоров’я та витримки, вони свою справу добре знають.