Прикарпатський нардеп додатково заробить 34 мільйони на ремонті траси Мукачево-Львів


Служба автомобільних доріг в Івано-Франківській області планує укласти договір на проведення додаткових будівельних робіт в рамках ремонту автодороги Н-09 Мукачеве – Львів.

Мова йде про суму 34,57 млн.. Ремонт цієї дороги здійснює ТОВ «ПБС», яке раніше перемогло у тендері на ремонт дороги вартістю 878,56 млн. гривень.

Як йдеться на Prozorro, при обстеженні ділянки ремонту ДП “ДерждорНДІ” виявлено необхідність проведення додаткових видів та обсягів робіт, не передбачених проектами на поточний середній ремонт автомобільної дороги державного значення Н-09 Мукачеве-Рахів-Богородчани-Івано-Франківськ-Рогатин-Бібрка-Львів на ділянках км 218+400 – км 248+632, км 248+632 – км 276+882, км 276+882 – км 296+879, км 296+879 – км 302+366, км 302+366 – км 317+698, розроблених Приватним підприємством “Магістраль-ІФ” (далі – ПП “Магістраль - ІФ”). 

Це зумовлено тим, що в існуючій конструкції дорожнього одягу відбулась втрата працездатності як покриття, так і основи. Тому ремонтні роботи повинні забезпечити комплексне відновлення працездатності дорожнього одягу (основи і покриття). 

Виявлений факт необхідності виконання додаткових робіт, що не передбачені початковими проектами та договором про закупівлю, розглядався на засіданні технічної ради Служби автомобільних доріг в Івано-Франківській області та підтверджений комісією в складі представників Служби автомобільних доріг та ПП “Магістраль-ІФ” (розробника проекту). 

"Зважаючи на вказані факти та обставини, а також на те, що виконання дорожніх робіт на даній автомобільній дорозі Товариством з обмеженою відповідальністю “ПБС” в даний час триває, тому вказані роботи технічно та економічно пов’язані з головним (первинним) договором, причому договірна ціна на додаткові роботи не перевищує 50 відсотків вартості договору, тендерним комітетом вбачається доцільним провести закупівлю цих додаткових робіт з використанням переговорної процедури у Товариства з обмеженою відповідальністю “ПБС”", - йдеться в повідомленні САД.

Як відомо, про свою причетність до ТОВ «ПБС» заявляв народний депутат України Олександр Шевченко.

До теми: Ремонт доріг: Фірма прикарпатського нардепа гроші взяла, а роботи не виконала