Прикарпатський перинатальний цьогоріч таки ремонтуватимуть


Сьогодні, 28 квітня відбулося засідання бюджетної комісії обласної ради на якому розглянули питання про внесення змін до бюджету та розподіл коштів по кількох програмах.

Зокрема, очільниця департаменту фінансів Галина Карп розповіла, які зміни до бюджету запропонував медичний департамент.

"Щодо розподілу медичної субвенції, то є звернення департаменту охорони здоров’я щодо необхідності спрямування  48 тис. грн. на  ремонт операційного відділення обласної клінічної лікарні і 200 тис. проведення ремонту в обласному перинатальному центрі", - зачитала фінансист.

Окрім того, Галина Карп озвучила пропозицію департаменту охорони здоров'я про спрямування коштів на виготовлення проектно-кошторисної документації для будівництва нового перинатального центру.

"Є попередня домовленість з міністерством регіонального розвитку про виділення 1 млн. 500 тис грн на будівництво нового перинатального центру в Івано-Франківську. Оскільки проетно-кошторисна документація відсутня і є термінова необхідність в її виготовленні, прохання спрямувати ці кошти на проектно-кошторисну документацію", - озвучила пропозицію депутат.  

Усі члени комісії підтримали винесення цього проекту рішення на засідання сесії.

Як відомо, раніше головний медик Прикарпаття Мирон Матейко заявляв, що немає сенсу вкладати гроші в ремонт старого перинатального центру, коли вже є побудований новий

Нагадаємо будівництво нового обласного пологового будинку розпочалося в листопаді 2011 року. Центр планували ввести в експлуатацію ще у 2013 році. Проте будівництво заморозили через нестачу коштів. Наразі ступінь його готовності становить 21%. Для завершення потрібно 210 мільйонів гривень, 88 млн – на монтажні роботи та 122 мільйони необхідні для того, щоб купити обладнання.

За словами начальника управління капітального будівництва ОДА Романа Пацака, у нас проектування готові зробити за півтори мільйониТермін будівництва сучасного перинатального при ритмічному фінансуванні – два роки.