Прикарпатський підприємець погрожував ножем податківцям, які прийшли з перевіркою


Здійснивши контрольну закупку в одного із підприємців, податківці встановили факт торгівлі ним підакцизною продукцією без застосування реєстраторів розрахункових операцій.

Тобто готівка, яку отримував підприємець за продану підакцизну продукцію, не оприбутковувалась належним чином та не сплачувались відповідні податкові платежі до бюджету. Про це повідомили в прес-службі Головного управління ДФС в Івано-Франківській області.

Вказана обставина не на жарт розлютила горе – бізнесмена. Після того, як підприємець був повідомлений про початок проведення фактичної перевірки, він розірвав направлення на перевірку, нецензурно висловлювався на адресу посадових осіб фіскального органу та погрожував застосуванням фізичної сили з використанням ножа.

У зв’язку з виникненням небезпеки для життя та здоров’я посадових осіб фіскальних органів під час виконання ними службових обов’язків, до вирішення інциденту долучено відділ внутрішньої безпеки територіальних органів ДФС в області. За матеріалами перевірки, проведеної працівниками відділу та направленими до Тисменицького відділу поліції Головного управління національної поліції, правоохоронці склали та скерували до суду протокол про вчинення адміністративного правопорушення.

Дане правопорушення згідно статті 173 Кодексу України про адміністративні правопорушення кваліфіковано як дрібне хуліганство, за що  підприємцю загрожує накладення штрафу від 3 до 7 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або громадські роботи на строк від 40 до 60 годин, або виправні роботи на строк від 1 до 2 місяців з відрахуванням двадцяти процентів заробітку, або адміністративний арешт на строк до 15 діб.