Прикарпатський університет перевірятиме роботи студентів на плагіат


Днями в Актовій залі університету відбувся тренінг щодо започаткування перевірки випускних робіт на наявність запозичень з інших джерел.

Під час тренінгу присутні мали можливість ознайомитися з принципами роботи електронного програмного продукту, за допомогою якого будуть проводитись перевірки робіт на плагіат, з діяльністю і досвідом роботи Товариства з обмеженою відповідальністю «Плагiат» на українському ринку. Учасники заходу обмінялися думками щодо перспектив, особливостей і можливих результатів функціонування даної електронної системи в університеті. Йдеться на сайті ВНЗ.

Моніторинг випускних робі буде здійснюватися в рамках діяльності Комісії з питань етики та академічної чесності, яка створена в університеті відповідно до ухвали конференції трудового колективу від 31 серпня 2017 року. Варто зазначити, що Університет підписав угоду з Товариством з обмеженою відповідальністю «Плагiат», якою передбачено перевірку магістерських робіт на наявність плагіату та відповідний технічний супровід функціонування комп'ютерної програми, що виконує порівняння та керує базами даних для порівняння змісту документів, наявних у базі ТзОВ «Плагiат».