Прикарпатський університет став переможцем конкурсу Програми ЄС Еразмус+:Жан Моне


Виконавче агентство з питань освіти, аудіовізуальних засобів і культури (ЕАСЕА) днями оголосило результати конкурсу 2018 року проектів Жана Моне Програми Європейського Союзу ЕРАЗМУС+. 14 проектів від України рекомендовані до фінансування Європейським Союзом.

Серед переможців цьогорічного конкурсу проект Прикарпатського національного університету  – «Комерційне право Європейського Союзу». Координаторами проекту виступили директор Навчально-наукового Юридичного інституту, професор Валентина Васильєва, доцент кафедри судочинства Олександр Ковалишин. Нашими партнерами у проекті є Гданський університет (Польща), Університет Карла та Франца(Австрія) та Тарнавський університет (Словаччина).

«Реалізація проекту розпочнеться з вересня 2018 року і триватиме впродовж 3-х років. У рамках програми заплановано викладання студентам англомовного курсу «Комерційне право ЄС»; читання лекцій партнерами із закордону, зокрема, з Австрії, Словаччини,Польщі; проведення наукових досліджень у сфері комерційного права ЄС та корпоративного права Європейського Союзу та держав-членів ЄС; обмін досвідом у сфері досліджень з комерційного права ЄС та  корпоративного права ЄС між науковцями Юридичного інституту та університетів ЄС. Варто підкреслити, що викладання англомовного курсу з комерційного права значно підвищить фаховий рівень наших студентів і сприятиме швидкій інтеграції в освітній простір європейського співтовариства”», – розповіла професор Валентина Васильєва.

Зазначимо,що Програма імені Жана Моне – це одна з освітніх програм Європейського Союзу, мета якої полягає в підвищенні рівня знань та поінформованості суспільства в ЄС та поза його межами з питань європейської інтеграції, через стимулювання викладання, дослідницької діяльності з європейської інтеграції, зокрема стосунків ЄС з іншими країнами, та міжлюдського та міжкультурного діалогу.