Прикарпатський видавець розповів про нове життя для книг, які видані в Україні після Євромайдану


4 жовтня в УНІА «Укрінформ» відбулася презентація англомовного журналу «The Ukrainian: Life And Culture» («Українське: життя та культура»), перший номер якого вийшов у США. Мета видання - формування позитивного iмiджу України в свiтi за допомогою популяризацiї її сучасної культури.

У презентації взяли участь перший заступник голови Держкомтелерадіо Богдан Червак, головний редактор "The Ukrainian: Life and Culture" Інна Головаха, а також автори та герої публікацій першого номеру журналу, інформує прес-служба ОДА.

Зазначалося, що  «The Ukrainian: Life And Culture» - це перше видання, яке дає українській культурі міжнародну трибуну, робить Україну більш відомою та зрозумілою за кордоном. Журнал видається американською неприбутковою організацією «Ukrainian Cultural Initiatives» (Arlington, VA), утвореною з метою формування позитивного iмiджу України у свiтi за допомогою популяризації культурних артефактів.  Видання розраховано на англомовну аудиторію, виходитиме 4 рази на рiк в паперовому вигляді на додаток до електронного. Поширюватиметься через передплату, соцiальнi мережi та вебсторiнку.

Богдан Червак наголосив на важливості виходу такого видання. "Настав час, щоб ми почали руйнувати міфи про Україну, зокрема ті, які нав'язує Російська Федерація сьогодні, коли ЗМІ, підконтрольні Кремлю, показують Україну у вкрай негативному світлі. Тому поява англомовного журналу, який під кутом зору публікацій про українське культурне життя - не лише традиційне, не лише під кутом зору історії, а й сучасності розповідає про Україну - вкрай важливе", - зазначив посадовець.

Слід зазначити, що у першому номері журналу представлена стаття прикарпатського поета, літературного критика та директора видавництва «Diskursus” Василя Карп'юка про нове життя для книг, які видані в Україні  після Євромайдану.