Прикарпаття - лідер в Україні за рівнем забезпечення ліками хворих на ниркову недостатність


Сьогодні відбулося засідання депутатської комісії з питань бюджету, на якій серед інших розглянули питання внесення змін до комплексної програми "Здоров'я населення Прикарпаття 2013-2020".

Зокрема заступник директора департаменту охорони здоров'я Олег Овчар попросив перерозподілити кошти на гемодіаліз та цукровий діабет з медичної субвенції, інформує кореспондент Бліц-Інфо.

«Просимо розподілити з субвенції 46 млн. грн. Зокрема збільшити до 102 млн. грн. на діаліз і до 32 млн. на цукровий діабет. До кінця року ми будемо на 100% забезпечені медикаментами на лікування цих недуг», - доповів Овчар.

Окрім того, за словами медика, вони зараз ведуть переговори із МОЗ.

«Ми уточнюємо, чи можемо за ці кошти закупити також бинт і вату, адже вони не входять в перелік ліків. Якщо ні, то будемо просити кошти в обласного бюджету», - пояснив посадовець.

Також Овчар похвалився, що область має значні здобутки по забезпеченню лікуванням хворих на ниркову недостатність.

«Ми на першому місці в Україні по забезпеченню лікування людей хворих на ниркову недостатність. У нас за цією статтею 20 балів, тоді як у Києві мінус 7. Для нас це значний здобуток», - зауважив заступник директора департаменту.

Вислухавши доповідь медика, депутати підтримали винесення таких змін на сесію облради.