Прикарпаття на 11 місці в Україні за впровадженням медичної реформи


Сьогодні, 21 серпня в Івано-Франківську відбулось засідання постійної комісії обласної ради з питань охорони здоров’я та соціальної політики.

Серед іншого, депутати розглянули питання «про реформування первинної медичної допомоги в області. Проблемні питання», інформує кореспондентка Бліц-Інфо.

Директор департаменту охорони здоров’я ОДА Микола Стовбан розповів, що у різних районах простежується, як позитивна так і негативна ситуація з впровадженням медичної реформи. Так, в рейтингу України Івано-Франківщина займає 11 місце по впровадженню реформи.

«Уже 19 комунальних некомерційних медичних закладів підписали договори з Національною службою охорони здоров’я. Зокрема, найкраще працює Рогатинський центр первинної медико-санітарної допомоги, Тисменицький та Івано-Франківський», - зауважив Стовбан.

Водночас найгірші показники в Болехові, Долинському та Богородчанському районах.

Серед проблем Стовбан виокремив те, що не всі медичні заклади обладнані необхідною комп’ютерною технікою. Зокрема, досі не підключені до системи ще Галицький та Долинський райони.

«Якщо керівники не звернуться до нас, то вже в 2019 році первинка в цих районах не фінансуватиметься», - підсумував чиновник.