Прикарпаття проситиме у Кабміну мільярд на дорогу до пункту пропуску з ЄС


Сьогодні, 3 грудня відбулося засідання комісії облради з питань євроінтеграції.

Серед іншого депутати розглянули питання відкриття пункту пропуску в Шибеному. За словами голови комісії Ігоря Дебенка, це одне з основних питань, яке давно піднімається, інформує кореспондентка Бліц-Інфо.

"Кожна нова влада його мусолить, але практичних речей не відбувається. Зараз це питання потрапило до програми розвитку Українських Карпат. Там передбачено будівництво дороги та пункту пропуску. Втім, гроші на дорогу у розмірі 1 мільярда гривень має дати облрада. Мені цікаво, де ми маємо взяти такі гроші, якщо це весь бюджет області на наступний рік. Без державної підтримки такої суми не знайти. Якби ми мали гроші, то вже давно б все зробили. Якщо Уряд робить програму, то хай дає фінанси. Ми єдина область, яка має 50 км кордону з Румунією і досі немає жодного пункту пропуску. Домовленості з румунами є, чекаємо на практичні кроки від Уряду, який обіцяв підтримку. Саме тому ми приймемо таке звернення",- пояснив свободівець.

Водночас начальник відділу з питань міжнародних зв'язків, інвестицій та проектної діяльності виконавчого апарату облради Юрій Цимбалюк зауважив, що будівництво не тільки дороги, але й самого пункту пропуску в програмі також не вказано. 

"Не може бути тільки дорога, потрібен і пункт пропуску, певні приміщення для працівників. В нас розроблена ПКД, і на дорогу, і на пункт пропуску, але вона ще не затверджена",- сказав чиновник.

Як зауважив заступник голови облради Сергій Басараб, зі сторони Румунії є велика українська громада, яка постійно звертається щодо побудови пункту пропуску з ЄС, аби бути ближче.

Читайте нас в FacebookTelegram, та Instagram. Завжди цікаві новини!