Прикарпаття серед лідерів в Україні за кількістю п'яних водіїв


Сьогодні, 25 квітня о 12.30 в Головному управлінні Національної поліції в Івано-Франківській області відбувся брифінг.

Обговорювали стан аварійності в області в т.ч. за участю пасажирських перевізників у зв’язку з проведенням загальнодержавних профілактичних цільових заходів під умовною назвою «Перевізник», інформує кореспондентка Бліц-Інфо.

"Дуже багато аварій відбувається тому, що люди сідають за кермо напідпитку" - каже заступник начальника ГУНП в області Олег Йосипів.

Івано-Франківська область входить в число тих областей-лідерів, які виявляють найбільшу кількість нетверезих водіїв. Станом на сьогодні на території Івано-Франківської області працює 30 екіпажів поліції. Від початку року виявили 1009 водіїв в нетверезому стані.

За словами начальника УПП в Івано-Франківській області Олега Костенка, кількість ДТП від січня цього року зросла. Станом на 24 квітня в Івано-Франківську сталось 352 ДТП, при цьому зменшилась кількість аварій з постраждалими. Йосипів повідомляє, що найчастіше ДТП відбуваються в другій половині дня, імовірно через втому. Найбільше ДТП в Тисменицькому районі - 20. Минулого року - 28, за цей же період часу.

З 20 квітня на території України розпочалась операція "Перевізник", яка спрямована на профілактику аварійності та зниження її наслідків на пасажирському транспорті. У поліції просять віднестися з розумінням, коли проходить перевірка прав транспортного засобу.

Начальник УПД ГУНП в області Микола Іваницький констатує, що станом на 24 квітня на території області відбулося: 439 ДТП, того року - 459; 24 ДТП із загиблими, в попередньому році - 31; з них травмовано  129 громадян, в минулому році – 173.

Наостанок поліція закликає нагадувати водіям, якими можуть бути наслідки, якщо сідати за кермо напідпитку. А також просять допомагати поліцейським у затриманні нетверезих осіб за кермом.

До теми: Патрульні у Франківську зупинили ще одного нетверезого таксиста