Прикарпаття співпрацюватиме зі Словаччиною у сфері альтернативної енергетики


Голова обласної ради Олександр Сич зустрівся з генеральним консулом Словацької Республіки в Ужгороді Мірославом Мойжіто та економічним дипломатом Консульства Даніелом Цабаном.

Очільник депутатського корпусу привітав Генконсула із призначенням на посаду та запевнив у готовності до подальшої співпраці між Прикарпаттям та регіонами Словацької Республіки.

"Ми будемо інтенсифікувати нашу співпрацю у підготовці спільних проектів з фондів Європейського Союзу. Для цього вже є хороший досвід і науковий потенціал. Зокрема у частині розвитку альтернативної енергетики. Окрім цього працюватимемо на вирішення екологічних проблем у гірській місцевості", - розповів Олександр Сич.

В ході зустрічі сторони обговорили перспективи співпраці в освітній, екологічній та економічній сферах.

"Словаччина – індустріальна країна, яка експортує свої товари у всі держави Європейського союзу. Наша економіка побудована на промисловості, зокрема, розвивається автомобільна галузь, енергетика. Тому, ми сподіваємося також налагодити ділові контакти між Івано-Франківською областю і Словаччиною. Нам важливо показати Україну в бізнесових колах, як державу, що розвивається, бо зараз Європа чує лише про проблеми держави на Сході України", - відзначив Мірослав Мойжіта.