“Прикарпаттяобленерго” реконструює кілька кілометрів електромереж


Фахівці ПАТ «Прикарпаттяобленерго» реконструюють електромережі в Делятині та Пасічній Надвірнянського району. Завдяки заміні застарілого енергообладнання буде суттєво покращено якість електропостачання мешканців цих сіл.

Зокрема, у с. Пасічна реконструюють 3,5 кілометрів повітряних електроліній від двох трансформаторних підстанцій. У Делятині ведеться реконструкція 7 кілометрів ліній електропередач із встановленням двох розвантажувальних підстанцій. Усі роботи в Пасічній буде завершено до кінця березня, в Делятині – до кінця травня, пише прес-служба ПАТ “Прикарпаттяобленерго”.

У енергокомпанії зазначають, що попри значне скорочення Інвестпрограми – торік її скоротили на 40 %, компанія намагається ліквідовувати найбільш проблемні місця для того, щоб споживачі отримували якісні послуги. 

Нагадаємо, що у 2015 році, попри кризу, енергетики продовжили наймасштабніше будівництво останніх десятиліть – будівництво ЛЕП 110 кВ «Яворів-Ільці» та реконструкцію підстанції «Яворів-Ільці». Загалом, за торік було збудовано 101,7 км ПЛ-0,4 кВ, проведено реконструкцію 105,8 км ліній.