Прикарпитський митець отримав державну стипендію


Відповідно до Указу Президента України від 27 вересня 2013року №533 «Про призначення державних стипендій видатним діячам культури і мистецтва» заслуженому майстру народної творчості України, члену спілки художників України та СРСР, майстру з художньої обробки дерева Мирославу Присяжному призначена дворічна державна стипендія.

Про це повідомили у Міністерстві культури України.

Довідково:

Присяжний Мирослав Ілліч - виготовляв різні жіночі прикраси з дерева, великодні писанки і цікаві різьблені шкатулки, рахви, тарілки. Здобувши художню освіту пішов працювати за направленням в Косівський художньо-виробничий комбінат (Художнього фонду УРСР).

Довгий період часу Мирослав Присяжний працював головним художником Косівського художньо-виробничий комбінат художнього фонду України, брав особисту активну участь в республіканських, всесоюзних та закордонних виставках декоративно-прикладного мистецтва, був прийнятий в члени Спілки художників Радянського Союзу. В цей період життя ним було створено багато нових зразків виробів, які були введені в серійне виробництво.

Роботи майстра-художника прикрашають експозиції національних музеїв та приватних колекцій як в Україні так і за її межами.

Художник часто використовує в своїх роботах коріння та природні нарости різних порід дерев.