Прикордонники звітують про готовність до безвізу


Державна прикордонна служба України наголосила, що готова забезпечити комфортний перетин кордону після запровадження безвізового режиму з Європейським Союзом.

Про це повідомляється на сайті ДПСУ

"Завтра громадяни України почнуть перетинати кордон в рамках безвізового режиму. Державна прикордонна служба повністю готова до дії нових правил", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що в рамках лібералізації візового режиму у спільних заходах із співробітниками Держприкордонслужби беруть участь представники Європейської агенції з прикордонної та берегової охорони FRONTEX, а саме спеціалісти зі Чехії, Франції, Польщі, Нідерландів, Естонії, Словаччини, Італії, Словенії та Литви. 

Від сьогодні іноземні експерти перебуватимуть у пунктах пропуску для авіаційного сполучення: "Бориспіль", "Жуляни", "Одеса", "Львів" та автомобільного: "Тиса", "Лужанка", "Ужгород", "Ягодин", "Краковець", "Рава-Руська" та "Порубне".

В ДПСУ зауважили, що для уникнення можливих непорозумінь під час перетину кордону співробітники Держприкордонслужби, як і іноземні експерти, у разі потреби нададуть вичерпну консультативну допомогу.