Прилаштувалися: екс-"беркутівці" розганяють мітинги у Білорусі


Колишні співробітники розформованого спецпідрозділу "Беркут" МВС України працевлаштувалися у міліції Білорусі

Їх виявили волонтери об'єднання InformNapalm., передає Gazeta.ua

Як повідомляється, усі вони працювали у миколаївському "Беркуті" й приймали безпосередню участь у спробах придушення Революції Гідності.

Це бійці роти міліції особливого призначення "Беркут" при УМВС України в Миколаївській області.

Микола Сергійович Стогорняк, який народився 19.09.1988 року у селі Степіківка Первомайського району Миколаївської області.

За даними InformNapalm, Сторогоняк був задіяний у подіях листопада 2012 року, коли, після закінчення виборчої компанії, бійці "Беркута" прорвали оточення мітингувальників й увірвалися зі штурмом до приміщення 132-ї окружної виборчої комісії. Викрали оригінали протоколів з "мокрими" печатками.

Автор: InformNapalm
Сергій Стогоняк
Сергій Стогоняк

Сергій Миколайович Гавриляк народився 06.02.1984 року у селі Зелене Миколаївського району Миколаївської області.

Автор: InformNapalm
Сергій Гавриляк
Сергій Гавриляк

Сергій Панасенко, народився 1 лютого в Березанському районі Миколаївської області. Він брав участь у захисті адміністрації Януковича на вулиці Банковій в Києві і його резиденції в Межигір'ї.

Автор: InformNapalm
Микола Панасенко
Микола Панасенко

Сержант Стогорняк вже встиг долучитися до жорстоких затримань та судових розправах над білоруськими опозиціонерами.

13 березня 2017 року він у якості свідка виступав під час судового процесу у справі громадського активіста й анархіста В'ячеслава Косінерова, обвинуваченого в участі у "Марші недармоїдів" у Мінську. Зокрема, Стогорняк на суді відкрито заявляв про те, що зміг в темряві впізнати по очах Косінерова серед інших двох тисяч учасників акції протесту.

"Режим Лукашенка міг надати притулок й узяти на службу десятки подібних втікачів з інших підрозділів "Беркута", - зазначають волонтери.