Приватбанк може продати гірськолижний курорт "Буковель" іноземному інвестору


Державна “Система електронних торгів арештованим майном” (СЕТАМ) займеться реалізацією майна, яке знаходяться на балансі державних банків.

Зокрема йдеться про майно націоналізованого “Приватбанку”. Про це розповів в інтерв'ю  НВ.Бізнес Генеральный директор СЕТАМ Віктор Вишньов, інформує Бліц-Інфо.

"Краще, що у нас планується, це укладення договору з ПриватБанком. Ми брали участь у конкурсі електронних майданчиків, які будуть займатися реалізацією майна банку, перемогли, і зараз очікуємо підписання договору. Це перший банк з такими обсягами активів. Там буде близько 2 тис. об'єктів до реалізації", - каже Вишньов.

За словами посадовця, серед великих об'єктів можна виділити гірськолижний курорт Буковель та тренувальну базу і стадіон "Дніпро". 

"У вимогах до електронних майданчиків було наголошено на необхідності мати агента, який буде робити передпродажну підготовку. А ми тісно співпрацюємо з міжнародними агентом, який буде пропонувати великі об'єкти іноземним інвесторам. У нас підписана угода, в рамках співпраці з Укргазбанком, і з міжнародною компанією JLL", - пояснив Віктор Вишньов.

Що ж стосується ціни "Буковелю", то зараз вся інформація є тільки у банку.

"Як тільки ми отримаємо заявки від них, тоді вже будемо знати, але система дозволяє дуже багато нулів забити в ціну. Є певні нормативи, за якими оцінюється готельний бізнес, туристичний бізнес. Ми в процес оцінки не залучені. Банк буде наймати професійних оцінювачів. Тут рахунок буде на мільярди гривень", - зауважив Гендиректор СЕТАМ.