Приватна медкомпанія судиться за приміщення у міській лікарні Франківська


ПП "Пріма Мед" звернулося до Господарського суду Івано-Франківської області із заявою про перегляд рішення, за яким підприємство має звільнити раніше орендовані приміщення в Івано-Франківській міській клінічній лікарні.

Представники ПП "Пріма Мед" просили переглянути рішення суду від 20 червня 2017 року, яким суд відмовив підприємству у продовженні договору оренди. Представники компанії мотивували заяву "нововиявленими обставинами", пише КУРС.

Мова йде про приміщення площею 67,9 кв. м, що розташовані на першому поверсі в Івано-Франківській центральній міській клінічній лікарні.

Суди за це приміщення тривають кілька років. Раніше там розміщувалася медлабораторія "Пріма Мед", згодом, коли в 2015 році термін оренди завершився, міська лікарня вирішила не продовжувати його з приватником, а облаштувати власну лабораторію. Але приватник виселятися не захотів і спробував пролонгувати договір через суди. У червні цього року суд відмовив ПП "Пріма Мед" у продовженні оренди.

Також наразі дійсне рішення суду від 16 жовтня минулого року, яким Господарський суд Івано-Франківської області задовольнив позов заступника прокурора міста Івано-Франківська та зобов'язав "Пріма МЕД" звільнити приміщення.

Представники лікарні, як третя сторона, повідомили, що приміщення, які досі не звільнило приватне підприємство, планується для міського ендоскопічного центру та централізованої біохімічної лабораторії. У цей же час для забезпечення доступності інвалідів та інших маломобільних груп населення до об'єктів соціальної та інженерно-транспортної інфраструктури у проект реконструкції входу до корпусу №2 включено роботи щодо облаштування пандуса до консультативної поліклініки Центральної міської клінічної лікарні, однак реалізацію проекту призупинено у зв'язку з тим, що рішення суду про звільнення ПП "Пріма МЕД" приміщень досі не виконане.

Сьогодні суддя Марина Шіляк відмовила "Пріма Мед" у перегляді рішення щодо продовження оренди.