Прийомна сім’я на Долинщині поповнилася ще двома дітьми


Діти – це безмежна щирість і відвертість. Їх майбутнє залежить від дорослих. Майбутнє країни залежить від них. Вони не повинні страждати від того, що хтось вважає їх чужими. Вони повинні жити в світі, який не знає, що таке жорстокість, біль та насильство.

Однією з форм сімейного виховання дітей-сиріт та дітей, які залишилися без піклування батьків, є прийомна сім’я. У Долинському районі успішно функціонує п’ять прийомних сімей.  У січні 2018 року заступником голови райдержадміністрації Михайлом Дидяком було підписано розпорядження про передачу на виховання двох дітей у прийомну сім'ю. Так, створена у 2015 році прийомна сім'я у місті Долина, яка успішно виховувала двох дітей позбавлених батьківського піклування поповнилася ще двома дівчатками, нформує прес-служба ОДА.

Відповідно до плану соціального супроводу прийомної сім'ї, працівники районного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді спільно зі службою у справах дітей відвідали дану прийомну сім’ю. Представники районної державної адміністрації спілкувалися з прийомними батьками, цікавилася справами та проблемами, які виникають у родині. Вихованці, у свою чергу, розповідали про свої захоплення, успіхи у навчанні та плани на майбутнє. Незважаючи на нелегке минуле цих діток, складнощі адаптації у новому середовищі прийомні батьки стараються роботи все для того, щоб створити всі належні умови для проживання та виховання дітей, охопити їх батьківською любов’ю, створити у сім'ї атмосферу поваги та взаєморозуміння.