Призначення нового керівника обласного навчально-курсового комбінату викликало суперечку


Сьогодні на засіданні комісії з питань розвитку підприємства та ЖКГ розглянули питання про призначення директора Івано-Франківського обласного навчально-курсового комбінату житлово-комунального господарства.

За словами директора департаменту будівництва, ЖКГ та архітектури Назарія Іваніва, ОДА рекомендує призначити на цю посаду Василя Сеніва.

"До голів ОДА та облради звернувся колектив комбінату де написали, що не підтримують кандидатуру заступника директора Степана Лащука на посаду керівника. Адже за словами людей, він погрожує колективу і перетворив їх життя на пекло. Також колектив вважає, що Лащук є неврівноважений і немає якостей керівника. Тому люди просять не призначати його", - зачитав звернення колективу Назарій Іванів.

Голова комісії підтвердив, що вчора до нього також телефонувала керівниця профспілки комбінату і попросила не призначати Лащука. 

"Вона попросила не брати попереднє звернення колективу, щодо призначення Лащука, адже після цього звернення він почав знущатися над працівниками. Тому вони просять призначити якогось іншого керівника",- сказав голова.

Проте депутати вирішили заслухати і думку самого Степана Лащука. У свою чергу кандидат відразу почав звинувачувати керівництво ОДА і департаменту у змові проти нього.

"Я звернувся із заявою до голови ОДА з заявою про провокацію і з вимогою провести службове розслідування, адже ця контора (департамент будівництва,- авт.) хоче призначити якогось безробітного чиновника. Я оголошую бойкот і протест такому рішенню і вимагаю призначити мене на цю посаду. Це є знущання над моєю персоною. Якихось троє людей які працюють в мене по сумісництву підбили інших трьох і придумали якусь заяву", - почав обурюватися Лащук.

Щоб врівноважити ситуацію комісія вирішила заслухати і думку Василя Сеніва.

"Подання про моє призначення було подано головою ОДА. Я не претендував на кимось зайняте місце. Посада є вакантною і я, як будь-яка інша людина, мав право претендувати на цю посаду. Я заслужений будівельник України, маю три вищі освіти, тому мені не приємно чути такі звинувачення", - звернувся до пристніх Сенів.

У підсумку комісія прийняла рішення відправити це питання на розгляд сесії обласної ради.