Психолог визначив професії, в яких найчастіше зустрічаються психопати


Британський психолог, який спеціалізується на вивченні психопатії, Кевін Даттон провів глибоке дослідження і склав список з 10 сфер діяльності, які найчастіше приваблюють психопатів.

Варто зазначити, що розпізнати психопата можна не завжди. Часто ці люди можуть здаватися цілком здоровими, що лише ускладнює їх виявлення, пише Вголос з посиланням портал Business Insider.

Такий розлад особистості як психопатія характеризується неприйняттям соціальних норм, підвищеною агресивністю, імпульсивністю, егоїстичністю і вмінням маніпулювати людьми. Однак з такими якостями цілком можливо побудувати успішну кар'єру. Можливо, навіть легше, ніж звичайним людям, адже у психопатів відсутні страх, співчуття і докори сумління.

Кевін Даттон після глибоких дослідженнь склав список з 10 сфер діяльності, які найчастіше приваблюють психопатів.

1. Керівники, директори

У психопатів часто зустрічається така риса, як «стійкість до хаосу». Ризиковні, імпульсивні, безстрашні й навіть жорстокі люди нерідко йдуть високо вгору кар'єрними сходами, стають керівниками або бізнесменами.

2. Юристи

Стверджувати, що всі юристи непорядні, не можна. Однак холоднокровність, вміння маніпулювати і красномовно брехати, властиві психопатам, допомагають людям з цим розладом психіки прекрасно вписуватись у професію.

3. Працівники медіа (ведучі, актори)

Працюючи на радіо або телебаченні, психопати задовольняють свій нарцисизм, демонструють харизму, насолоджуються своєю значимістю і легко можуть маніпулювати масовою свідомістю.

4. Менеджери з продажу

Оскільки співчувати іншим психопати не вміють, вони легко можуть «втюхати» покупцям абсолютно непотрібні або неякісні речі. Компаніям, у яких вони працюють, це навіть вигідно.

5. Хірурги

Незначний рівень психопатії, а саме холоднокровність і відсутність емоцій, в хірургії навіть корисні. Доктор, який не боїться ні крові, ні криків пацієнта, може спокійно й ефективно провести операцію.

6. Журналісти

Дуже часто успіху в журналістиці досягають не ті, хто дійсно талановито пише або вміє подати інформацію, а наполегливі, пролазливі та навіть нахабні люди, для яких нема жодних рамок і моральних принципів.

7. Поліцейські

У поліцейських дуже напружена і небезпечна робота, тому вміння бути спокійним в кризових ситуаціях допомагає поліцейському з психопатичними нахилами знешкодити злочинця. Однак така людина легко може переступити межу адекватності і не просто затримати, але й проявити агресію щодо порушника.

8. Священнослужителі

Дивно, але серед представників духовенства теж зустрічаються психопати. Ці люди бажають влади і безкарності, легко можуть маніпулювати почуттями віруючих і збагачуватися за чужий рахунок.

9. Шеф-кухарі

Більшість психопатів не зацікавлені в нанесенні шкоди іншим, тому не турбуйтеся про те, що кухарі мають доступ до відкритого полум'я і гострих ножів протягом робочого дня. Психопати процвітають в хаосі, де інші люди можуть зазнати невдачі, що може бути однією з причин, за якими вони так добре працюють на неспокійній кухні.

10. Державні службовці

Психопати, які відмінно справляються з завданнями в умовах кризи, в ролі держслужбовців навіть корисні. Їх не дратують черги з численних людей, кожен з яких прийшов зі своїм нагальним питанням. Крім того, на такій роботі психопат може відчути владу над іншими, розуміючи, що від його печатки або підпису залежить доля людини.