Питання політичних репресій українців знову піднімуть перед світом


Президент України Петро Порошенко підписав указ "Про заходи у зв'язку з 80-ми роковинами Великого терору – масових політичних репресій 1937-1938 років".

Про це йдеться на офіційній сторінці президента, пише Gazeta.ua.

"Відповідно до указу, кабмін у місячний строк має утворити організаційний комітет із підготовки і проведення заходів, розробити і затвердити у тримісячний строк відповідний план заходів на 2017-2018 роки та забезпечити його виконання", - повідомляється.

Указом визначено низку завдань центральним та місцевим органам виконавчої влади щодо проведення меморіальних заходів, широкої інформаційної кампанії, подальших наукових досліджень та продовження пошукової роботи у зазначеній темі, а також розвитку Національного історико-меморіального заповідника "Биківнянські могили".

Президент також доручив закордонним дипломатичним установам України провести заходи у зв'язку з 80-ми роковинами Великого терору та надати сприяння у вшануванні жертв цієї трагедії українській громадськості за кордоном, провести відповідну інформаційну роботу за межами України.