Питання про скандальне будівництво на Коновальця знову відклали


Сьогодні, 31 липня розпочалось пленарне засідання чергової 21 сесії Івано-Франківської міської ради. На засіданні присутні 24 депутати.

На початку засідання дали слово для виступів мешканцям міста інформує кореспондентка Бліц-Інфо.

Зокрема до депутатів звернувся мешканець будинку на Коновальця 130 Тарас Дудяк, щодо створення скверу замість будівництва багатоквартирного будинку.

«Кожен район має сквери, і ми просимо зробити такий сквер і в нас. До нас звернувся забудівник з пропозицією облаштувати маленький сквер за можливість будівництва в нашому дворі. Мешканці категорично проти. Сквер на території колишньої військової частини не просто буде, ми його вже облаштували і його тільки треба позначити на карті. Пропонуємо встановити тут пам’ятну дошку на честь воїна АТО, який жив у нашому будинку і загинув на фронті", - каже чоловік.

У свою чергу представник ГО "Воїн України" попросив перенести питання, щоб сторони мали можливість домовитися. 

"Пам'ятаєте, як на минулій сесії деякі депутати тиснули, щоб прийняти це питання відразу мовляв всі мешканці за, а насправді все не так. Це питання треба доопрацювати", - сказав мер.

Нагадаємо, на позаминулій сесії міської ради це питання викликало конфлікт між двома організаціями атовців і депутатами, тож його змушені були відкласти. Під час засідання сесії 21 червня під час сесії міської ради, представники ГО "Воїн України" знову ледь не зірвали засідання. Атовці вимагали виділити їм землю під будівництво житлового будинку на вул.Коновальця поблизу будинків 130А та 136Д. Представники ГО запевняли депутатів, що вони збирали підписи і сусідні будинки не проти, щоб там було зведено багатоповерхові будинки й житло для учасників АТО. Втім під час громадських обговорень стало відомо, що частину підписів мешканців "за " будівництво підробили.