"Бідолахи" в Уряді не знають як створити реабілітаційний центр для бійців в «Черче»


Голова Івано-Франківської обласної ради Василь Скрипничук каже, що керівництво держави не реагує на звернення щодо відкриття на базі санаторію "Черче" в Рогатинському районі лікувально-реабілітаційного центру для військовослужбовців.

Про це він повідомив під час прес-конференції 2 грудня, передає кореспондент "Бліц-Інфо".

«Нас перенаправили на Міністерство охорони здоров’я. А вони дали відповідь, що у зв’язку з тим, що цим займається профспілка, то вони, бідолахи, не можуть нічого вдіяти з такою структурою», – іронізує голова облради.

Нагадаємо, облрада звернулася до прем’єр-міністра України Арсенія Яценюка з проханням посприяти у створенні на базі санаторію "Черче" в Рогатинському районі реабілітаційного центру для поранених учасників АТО.

«Ми це питання не залишимо, шукаємо шляхи, яким чином реабілітовувати поранених бійців якимось іншим шляхом – поза профспілками і поза урядом», – обіцяє Скрипничук.

За його словами, сільська рада готова виділити земельну ділянку, лікувальні болота, якщо обласна влада захоче будувати реабілітаційний центр. Також Скрипничук каже, що обласна рада може виділяти кошти на лікування поранених за умови, що їх витратять на реконструкцію приміщень, де лікуватимуться поранені. Є ще третій варіант, – наполягти на тому, щоб профспілки віддали частину санаторію на лікування бійців.

«Зараз ми лікуємо поранених там за схемою, коли купуємо путівки в «Черче». А вже на місці за ними доглядають лікарі та інший персонал як має бути, бо вони в курсі справи», - відзначив Скрипничук.