Регіональний фонд підтримки підприємництва по Івано-Франківській області профінансував 9 інвестиційних проектів


Відбулось чергове засідання Інвестиційного комітету Регіонального фонду підтримки підприємництва, метою якого є розгляд та прийняття незалежних рішень щодо надання фінансової підтримки суб'єктам малого підприємництва, які звертаються до Фонду.

Впродовж 9 місяців 2013 року Фондом профінансовано 9 інвестиційних проектів суб’єктів малого підприємництва на загальну суму 1025,12 тис.грн.  за рахунок коштів обласного бюджету. За рахунок реалізації зазначених проектів передбачено створити  37 нових робочих місць та  зберегти 27 існуючих, надходження податків та інших обов’язкових платежів до бюджетів різних рівнів складуть  697,05 тис. грн.

«Наш регіон займає друге місце у державі за обсягом коштів обласного бюджету, спрямованих на підтримку суб'єктів малого підприємництва.  Щорічно з обласного бюджету для цього виділяється 1,5 млн. гривень, адже фонд надає реальну підтримку підприємцям, які починають свою справу. Він бере на себе підготовку і допомогу в розробці бізнес-проектів. Тож це не тільки фінансова підтримка, а й власне підготовка проекту для реалізації, тобто створення підприємцем першого робочого місця для себе і найманого працівника, це сприяє активізація розвитку економіки в рамках завдань поставлених перед нами Президентом щиро України», – наголосив голова Івано-Франківської облдержадміністрації Михайло Вишиванюк.

Під час засідання комітетом розглянуто 8 заявок суб'єктів підприємницької діяльності, які рекомендовані для фінансування Регіональним фондом підтримки підприємництва.

Довідково.

 Регіональний фонд підтримки підприємництва, відповідно до Положення “Про порядок надання Регіональним фондом підтримки підприємництва по області фінансово-кредитної допомоги суб’єктам малого підприємництва за рахунок коштів обласного бюджету”, яке затверджене рішенням обласної ради від 10.06.2011 року  № 169-6/2011року, надає фінансово-кредитну допомогу суб'єктам підприємницької діяльності, які працюють у пріоритетних галузях економіки області. Кредитування підприємницьких проектів здійснюється за ставкою 15,0 річних у гривні (при середній ставці по області у банківських установах 25-30 відс.).