Ремонт системи "ВІЧЕ" обійшовся бюджету в 12 тисяч гривень


В Івано-Франківській обласній раді відремонтували пошкоджену систему для голосування "ВІЧЕ".

Як писав Бліц-Інфо, під час засідання сесії обласної ради, 8 грудня початок розгляду питань затримався через технічні неполадки. Як тоді пояснив голова облради Олександр Сич, "занадто емоційні депутати пошкодили систему для голосування "ВІЧЕ" . Тож частині обранців довелось пересісти на вільні місця з працюючим пультом. 

Втім, робота продовжилась ненадовго, адже через протест спортсменів засідання двічі зупиняли. Коли ж сесія відновила роботу, обранцям довелось голосувати у "ручному режимі", адже після "танців" та штовханини активістів з поліцією біля головного пульту системи голосування, "ВІЧЕ" остаточно вийшла з ладу. 

Як повідомив сьогодні під час засідання президії обласної ради директор компанії  "ІТ- Експерт", що стежить за технічним станом системи голосування Володимир Віксевич, поламане "ВІЧЕ" вартувало 12 тисяч гривень. 

"Ми не можемо назвати, хто конкретно пошкодив систету, оскільки у залі не ведеться постійного відеоспостереження. Аби убезпечитись від таких випадків у майбутньому, рекомендуємо поставити відеокамери в залі та обмежити доступ сторонніх осіб до пультів голосування", - каже Віксевич

Водночас голова обласної ради Олександр Сич зауважив, що систему можна вивести з ладу не тільки вирваши мікрофон, а й технічно за наявності спеціальної техніки.