Ремонти в калуських школах і садках підходять до завершення


Через місяць розпочнеться новий навчальний рік. Протягом літа Калуш активно готується до його початку.

Як повідомила начальник управління освіти Калуської міської ради Любов Максимович, ремонтні роботи в садках і школах підходять до завершення. Їх планують закінчити до 15 серпня, пишуть Дзвони Підгір'я.

За її словами, на 28 липня капітальні ремонти в школах, дошкільних і позашкільних  закладах, дитячій юнацькій спортивній школі та в управлінні освіти з міського бюджету профінансовано на майже 2 млн. 551 тис. грн. , поточні – на майже 20 тис. грн.

Згідно із затвердженим річним планом, вартість робіт у загальноосвітніх навчальних закладах обходиться місту в 2 млн. 100 тис. грн. Уже виділено з міського бюджету 1 млн. 026 тис. 342 грн.

– Завершені роботи з капітального ремонту сходової клітки та одного класу в дев’ятій школі. В одинадцятій проведено капітальний ремонт системи водопостачання в підвальному приміщенні та упорядковано панелі в класах і кабінетах. Капітально відремонтували спортзал в гімназії й замінили дерев’яні вікна на металопластикові у майстерні цього закладу. Завершені роботи в роздягалці та санвузлі п’ятої школи, а капремонт системи опалення лівого крила навчального корпусу виконано наполовину. На 90 відсотків уже зроблено капремонт системи опалення третього корпусу (початкові класи), та на 70 – актового залу й обіднього залу шкільної їдальні в СШ  №2. Такий же обсяг робіт (90 відсотків) виконано з капремонту системи опалення у третій школі, а в школі-ліцеї  №10 підходить до завершення капремонт спортивного залу й системи опалення, – розповіла Любов Максимович.

Вона також повідомила, що на 80 відсотків уже готові до початку навчального року й спортивний зал та кабінет хімії в ЗОШ  №3. На 75 відсотків відремонтовані два кабінети й покрівля та фасад у першій школі. На тому ж рівні роботи з капремонту коридору першого поверху (заміна прогнилих ділянок дерев’яної підлоги, оздоблення стін і стелі) та заміни дверей у вестибюлі й коридорі в ЗОШ  №4. У шостій школі вже відремонтували учительську, встановили двері в спортзал, виконуються роботи ще в двох кабінетах, проводиться капремонт гардеробу, системи опалення їдальні й актового залу. В повному обсязі встановлені металопластикові вікна й двері у восьмій школі, що в Підгірках. Також тут замінюють плиточну підлогу в веранді й обрамлення дверних пройомів.  Частково (50%) відремонтовано приміщення в сьомій школі, а капремонт теплового вузла та внутрішніх мереж водопроводу й каналізації розпочнуться на днях.

– Цього року ми запланували замінити внутрішні двері в класах і кабінетах першої-десятої шкіл. На даний момент уже замінено 48 дверей у всіх закладах, крім четвертої та восьмої шкіл: тут планують встановити їх до 1 вересня, – говорить начальник управління освіти.

Ремонти в садочках Калуша майже завершені. Відновили свою роботу ДНЗ «Струмочок», «Золотий ключик», «Червона Шапочка» і «Ластівка», які були тимчасово закриті з 15 червня. На сьогодні проходять ремонтні роботи в групових приміщеннях «Журавлика», «Росинки», «Калинки», «Ягідки», «Барвінка» й «Чебурашки». В усіх дошкільних закладах проводяться роботи з благоустрою території й капітальні ремонти ігрових майданчиків. Взагалі на ремонти в садках цього року заплановано 1 млн. 912 тис. грн. Уже освоєно коштів на суму 1 млн. 214 тис. 835 грн., – констатує Любов Максимович.

Щодо позашкільних закладів, то замінені на металопластикові вікна в дитячій юнацькій спортивній школі управління освіти і в центрі науково-технічної творчості учнівської молоді. Це обійшлося міському бюджету в 240 тис. грн.

У всіх навчальних закладах, де не заплановано капітальні роботи, ремонти приміщень до навчального року проводяться силами адміністративно-господарського персоналу. На ці цілі виділено майже 130 тис. грн.

Крім всього переліченого, в харчоблоках ДНЗ «Червона Шапочка» та «Ягідка» замінили газові плити на електричні. Також начальник управління повідомила про те, що в місті продовжується програма оновлення меблів у дошкільних і загальноосвітніх закладах.