Реорганізація не пройде: Вчителі школи №13 проти об'єднання, мер каже - треба


Сьогодні, 12 червня відбулася зустріч педагогічного колективу ЗОШ №13 з міським головою з приводу об'єднання двох шкіл.

Нагадаємо, в понеділок, 11 червня обурені батьки та вчителі школи № 13 зібралися на Вічевому майдані з протестом проти ліквідації їх навчального закладу та Вечірньої школи та об'єднання їх у ЗОШ №14. 

Сьогодні, 12 червня міський голова Руслан Марцінків зустрівся з колективом навчальних закладів, щоб пояснити для чого було необхідне об'єднання і що зміниться для колективів цих шкіл.

"Питання непопулярне, але вимушене. Місто має піти на такий крок, аби зберегти фінансування з держбюджету. Бо не передбачено в новому законі про освіту ані шкіл-садків, ані вечірніх шкіл. Приміщення вечірньої школи на Дністровській залишається. Просто статусу вечірньої школи, як такої, не передбачено, тож приміщення буде діяти під об'єднаною школою. Весь педагогічний колектив так само переводиться у цю школу зі збереженням всіх годин, які у вас є. Так сталося через новий закон про освіту. Для вас нічого не змінюється, окрім назви", - запевнив мер. 

Втім, вчителі аргументи влади вважають непереконливими та запевняють, що закриття школи не допустять. Директор школи №13 Ольга Драпак зауважує, що про рішення щодо реорганізації шкіл вони дізналися зі ЗМІ. 

"Мене, як директора ніхто не питав, що які наші плани на цей час, що ми думаємо, як маємо працювати в світлі нового закону про освіту. Тож дуже турбує, що буде з нашим колективом, вчителями, адже реорганізація передбачає дуже багато. Вчителі бояться скорочень, батьки хвилюються і хочуть перевести дітей в інші заклади", - нарікає директорка. 

Відтак, закликають міського голову на наступній сесії відмінити об'єднання шкіл.

Читайте Бліц-Інфо в FacebookTelegram та Twitter. Тільки найважливіші новини!