Режим роботи майданчиків для паркування – громадські обговорення


У п'ятницю, 16 червня о 11:00 в 311 кабінеті МВК обговорюватиметься проект рішення виконавчого комітету міської ради «Про встановлення режиму роботи майданчиків для платного паркування транспортних засобів».

Розробник проекту регуляторного акта – управління транспорту та зв’язку Івано-Франківської міської ради.

Задекларована мета проекту рішення – впорядкування вуличного паркування в центральній частині міста та встановлення режиму роботи майданчиків для паркування.

Як вказує розробник в аналізі регуляторного впливу до проекту рішення, «останнім часом в центральній частині м. Івано-Франківська спостерігаються непоодинокі випадки протиправного заїзду автотранспорту на головну пішохідну зону, що в свою чергу не тільки створює незручності для руху пішоходів, але призвело до нещасних випадків, пошкодження майна, як держаного так і приватного».

Проектом рішення пропонується:
1. Встановити цілодобовий режим роботи з січня по грудень для І паркувальної зони та спеціально відведених автостоянок, що перебувають у комунальній власності, . 
2. Встановити режим роботи майданчиків для паркування, що перебувають у комунальній власності: 
– з жовтня по квітень - з 8.00 до 19.00 год. 
– з травня по вересень - з 7.00 до 21.00 год. 
Передбачається, що діяльність майданчиків для платного паркування провадиться за виключенням неділі, святкових днів та днів релігійних свят, визначених чинним законодавством.
Окрім того, може бути встановлено інші дні, коли діяльність в межах окремих майданчиків для платного паркування не проводиться (за розпорядженням міського голови у зв’язку з проведенням ярмарків, сезонної торгівлі, культурно-масових заходів).
Проект рішення тут - http://www.mvk.if.ua/uploads/files/ra1_080617.pdf 

Пропозиції до проекту рішення приймаються до 08 липня 2017р.:
1) в управлінні транспорту та зв’язку (вул. Грушевського, 21, тел. 55-19-13);
2) електронною поштою - viddilrp@gmail.com