Рік тому на будівництві на Тисмениччині сталося вбивство. Обвинувачений на волі, а потерпіла каже, що справу затягують


Сьогодні, 31 травня, у Тисменицькому районному суді відбулося 9 судове засідання у справі щодо франківця Степана Кловака, якого підозрюють у завданні умисного тяжкого тілесного ушкодження, яке призвело до смерті.

Подія сталася 23 червня 2016 року у селі Стриганці. Потерпілий 41-річний Зіновій Чемерис у цей день пішов на роботу на будівництво. Через дорогу була інша будова. Як йдеться у справі, Зіновій стверджував, що хтось викликав його із іншої будови, і раптово вдарив. Внаслідок побоїв у чоловіка був розламаний череп, зламане ребро, відбита нирка, синець під лівим оком і розбита губа. Потерпілий помер через тиждень у реанімації. Напівсиротами залишилися двоє малолітніх дітей, передає із зали суду “Галка”.

Обвинувачений заперечує свою провину. Його відпустили під домашній арешт. Чоловікові загрожує від 7 до 10 років ув’язнення згідно зі статтею 121 частини 3.

Дружина померлого Оксана Чемерис вважає, що справу навмисне затягують – засідання декілька разів переносили, і не з’являється основний свідок у справі – Лужицький – власник будови, на якій працював потерпілий.

“У міліції теж затягували справу, доки ми не звернулися в обласну прокуратуру. Коли надійшло звернення від прокуратури, тоді провели слідчий експеримент і експертизу. Обвинувачений хоче умовне”, – каже жінка.

На сьогоднішньому засіданні мали допитати Лужицького, однак він знову не з’явився. Івано-Франківська поліція не виконала ухвалу суду щодо виклику свідка. У зв’язку з цим суддя запропонував знову перенести справу. Обидві сторони погодилися.

Суддя зобов’язав прокурора надіслати реагування щодо невиконання поліцією ухвали суду та переніс засідання на 12:00 21 червня.