Робоча група при громадській раді МВС провела установчі збори


1 лютого, в прикарпатській поліції відбулися збори новоствореної робочої групи, яка діє при Громадській раді Міністерства внутрішніх справ України.

На перше у цьому році засідання прибуло понад 20 членів групи. Збори відбулися під головуванням Богдана Боровича, голови Всеукраїнського братства ОУН УПА та обраного секретаря – Михайла Присяжнюка, інформує прес-служба Нацполіції в області.

Основними питаннями було обговорення напрямків діяльності робочої групи та закріплення відповідальних за конкретними правоохоронними відомствами, які входять до структури МВС. А це, зокрема, підрозділи Державної служби з надзвичайних ситуацій, Державної міграційної служби, Науково-дослідного експертно-криміналістичного центру, Регіонального сервісного центру в Івано-Франківській області, Національної поліції (ГУНП) та територіальних підрозділів НПУ, а також Національної гвардії та Прикордонного загону. 
Під час засідання обговорили нормативно-правову базу діяльності групи та розглянули звернення від деяких громадських організацій щодо зарахування їх представників до членства у вказаній робочій групі. Про що вирішено подати клопотання на розгляд до Громадської ради МВС. 

Також обговорили шляхи співпраці групи із керівниками вказаних правоохоронних органів структури МВС для подальшої взаємодії. 

Крім того, висунули ряд питань до обговорення групою на наступних зборах.