Роботу прикарпатського адмінсуду оцінили на четвірку


Сьогодні, 20 листопада в Івано-Франківську представили результати опитування громадської думки щодо роботи суду з використанням карток громадянського звітування та обговорені напрямки налагодження взаємодії суду з громадськістю.

Опитування проводилося в травні – липні цього року за підтримки Проекту Агентства США і міжнародного розвитку «Справедливе правосуддя», інформує кореспондент Бліц-Інфо.

«Зараз до діяльності судової влади прикута велика увага громадськості. Всі політики та громадські діячі говорять, що потрібно звільнити всіх працівників судової влади, адже вважають що люди нам не довіряють», - зазначив голова Івано-Франківського обласного адміністративного суду Андрій Могила.

Тож Могила зазначив, що для них важлива думка самих відвідувачів суду. Опісля керівник громадської організації «Закон і порядок» Володимир Турчин представив результати опитування.

За його словами, в опитуванні взяли участь 77 відвідувачів суду. Більшість опитаних – чоловіки (62,3%). Найбільш представлені респонденти з повною вищою освітою (79,2%). Більшість опитаних брали участь у судовому процесі 6 разів і більше 42,9% 2-5 разів були учасниками – 40,3% респондентів, для 16,9% - це перший судовий процес.

Переважна більшість респондентів 62,4% оцінили якість роботи Івано-Франківського обласного адміністративного суду на «відмінно», і лише 7,8% - на «погано» або «дуже погано». Ще 23,7% оцінюють якість роботи цього суду як «посередно».

За 5-ти бальною шкалою середня оцінка якості роботи  суду становить 4,15 бала. Цей показник є найвижчим серед судів області.

Серед пропозицій щодо покращення роботи суду відвідувачі назвали W I-FI та створення умов для людей особливими потребами. Також 92,2% не назвали жодних конкретних змін, які на їхніх погляд потрібні для покращення роботи суду вже сьогодні.

До слова, керівництво суду вже надали своїм відвідувачам вільний доступ до безкоштовного W I-FІ.