Родини загиблих в АТО франківців щомісячно отримуватимуть допомогу від міста


Відтепер родини загиблих в АТО іванофранківців отримуватимуть допомогу з міського бюджету. Відповідні зміни внесли у "Міську програму соціального захисту членів сімей загиблих учасників АТО"

А саме, під час засідання 7 сесії Івано-Франківської міської ради з ініціативи міського голови Руслана Марцінківа депутати підтримали рішення надавати щомісячну матеріальну допомогу родинам загиблих учасників АТО в розмірі встановленого прожиткового мінімуму., інформує кореспондент Бліц-Інфо.

Згідно програми, вже з 1 вересня сім’ї, що втратили рідних щомісяця отримуватимуть 1450 гривень допомоги.

Як зазначив брат загиблого героя АТО Григорія Семанишина Микола така підтримка для сімей загиблих героїв є дуже потрібна. Втративши у цій війні своїх рідних сім`ї залишились без годувальників, а мінімальна допомога від уряду є недостатньою для гідного життя.

Слід зауважити, Івано-Франківськ є чи не єдине місто в Україні, яке на місцевому рівні прийняло рішення надавати щомісячну матеріальну допомогу родинам загиблих учасників АТО.

Нагадаємо, минулого тижня депутати облради прийняли рішення про надання щомісячної допомоги з обласного бюждету неповнолітнім дітям, а також братам та сестрам загиблих в АТО прикарпатців.