Рогатинська олімпійська школа може фінансуватися з обласного бюджету


Сьогодні, 10 березня в Івано-Франківську відбулося засідання постійної комісії обласної ради з питань соціально-економічного розвитку, управління комунальною власністю, розвитку малого і середнього бізнесу

Серед іншого депутати заслухали питання про рішення Рогатинської районної ради від 14.01.2016. № 48-2/2016 щодо передачі на фінансування з обласного бюджету Рогатинської спеціалізованої дитячо-юнацької спортивної школи олімпійського резерву, інформує кореспондент Бліц-Інфо.

Директор Рогатинської спеціалізованої дитячо-юнацької спортивної школи олімпійського резерву Зеновій Верб’яний зазначив, що учні школи досягають гарного результати без фінансової підтримки, однак якщо їх залучити результати будуть ще кращими.

Натомість начальник управління молоді та спотру ОДА Ростислав Микитюк зауважив, що школа є освітянською, тож не може відноситися до їхнього департаменту.

«На нашому балансі є 2 школи. Ми не можемо в’язати ще її на баланс управління спорту. На змагання спортсмени Рогатинської школи і так виїжджають за рахунок обласного бюджету», - вважає Микитюк.

Натомість заступник голови комісії Олександр Левицький вважає, що потрібно ініціювати передачу у спільну власність територіальних громад області. Адже, якщо передати школу на баланс області кошти в бюджеті знайдуться.

Комісія вирішила прийняти школу олімпійського резерву, однак для цього потрібно рішення Рогатинської сесії.