Росія почала раптову перевірку боєготовності біля кордонів України


Росія 8 лютого проводить раптову перевірку боєготовності військ свого Південного військового округу. Про це повідомляють російські інформагенції з посиланням на міністра оборони Сергія Шойгу.

Війська перебувають у повній бойовій готовності з 5:00 за московським часом (це 4:00 за Києвом), інформує Радіо Свобода з посиланнням на російські ЗМІ.

Перевірку проводять в окремих з’єднаннях повітряно-десантних військ і військово-транспортної авіації.Під час перевірки оцінять готовність до відбиття ударів з повітря і захисту важливих військових і державних об’єктів, військові також відпрацюють боротьбу з терористичними погрозами. Навчання проводять у польових умовах, до деяких завдань залучать сили Центрального військового округу. Контролюватиме цю роботу Генштаб, інформують російські ЗМІ.

Південний військовий округ Росії територіально розташований на східному кордоні України, що включає і ту ділянку кордону, яку нині не контролює українська влада. Також частина військ Південного військового округу розташовується в окупованому Росією Криму.