Російська туристка ледь не підпалила притулок на полонині Плісце


На полонині Плісце 33-річна туристка з Санкт-Петербурга мало не спалила туристичний притулок розвівши на дерев'яній підлозі вогонь.

Про інцидент на сторінці "Типові Карпати" у мережі повідомив гірський рятувальник Віктор Худяк.

"Вчора, на полонині Плісце в Туристичному притулку, бачу таку картину: туристка на дерев'яній підлозі палить вагонь і готує їжу. Я шокований, запитую, що вона робить? І чую спокійну відповідь - вогонь розкла на куску заліза і має воду в пляшці, бо вона так і раніше робила", - написав він.

Худяк виніс на двір вогонь, але дерев'яні конструкції вже зайнялися. Тож, швидко позалив все водою.

"Із жахом розумію, що за кілька годин будинок міг згоріти разом з туристкою. Спочатку намагаюсь пояснити, що так робити дуже небезпечно і розумію, людина не повністю адекватна в плані безпеки і деяких практичних речах. Починаю спокійну розмову, бо сварити небезпечно і немає сенсу(маю досвід спілкування з Миколою, що жив три зими на г.Кінь)", - зауважує Віктор.

Світлина від Віктора Худяка.

Чоловік розповідає, що 33 річна туристка Жанна, з Санкт-Петербурга, три місяці як поїхала з дому. Вдома у неї залишилась мама, з якою постійні конфлікти. За цей час їздила по Росії, заїхала в Україну. Біля Києва у неї вкрали речі і російський паспорт. Але є закордонний, по якому її не випустили, бо за день до цього, закінчився термін дії. Дівчині виписали штраф 1700грн і відправили до Львова в Російське консульство. З консульства подали запит до Санкт-Петербурга і сказали чекати.

"Жанна, щоб перечекати, поселилася в будинку в горах. З її слів, вокзал у Львові малий і незручний. Про будинок в горах взнала з туристичних карт. І ще в неї проблеми з взуттям, кросівки порвались, та одягу бракує. Їхати нікуди не хоче, поки не прийде підтвердження в консульство, бо грошей тільки на зворотню дорогу", - зазначає рятувальник.