Російські слідчі вже приплели до вбивства Нємцова Україну та ісламістів


Слідство у справі про вбивство Бориса Нємцова розглядає в якості основних версій злочину політичну провокацію, ісламсько-екстремістський слід, внутрішньоукраїнські події та комерційну діяльність.

Про це заявив офіційний представник Слідчого комітету Росії Володимир Маркін, - пише gazeta.ua

"На сьогоднішній момент слідство розглядає кілька версій: вбивство як провокація для дестабілізації політичної обстановки в країні, і фігура Нємцова могла стати своєрідною сакральною жертвою для тих, хто не гребує ніякими методами для досягнення своїх політичних цілей", - сказав Маркін.

Крім того, за його словами, "ретельно відпрацьовується і версія, пов'язана з ісламсько-екстремістським слідом".

"Справа в тому, що у слідства є відомості про те, що Нємцов отримував погрози у зв'язку з його позицією щодо розстрілу журналістів редакції журналу "Шарлі Ебдо" в Парижі", - зазначив представник СКР.

Також, додав він, "перевіряється версія, пов'язана з внутрішньоукраїнськими подіями".

"Не секрет, що серед обох конфліктуючих сторін є дуже радикальні персонажі, які не підкоряються ніякій владі", - сказав Маркін, не виключивши й версію, пов'язану з комерційною діяльністю вбитого і особистою неприязню до нього.

Нагадаємо, раніше прес-секретар російського президента Дмитро Пєсков назвав вбивство опозиційного політика Бориса Нємцова провокацією.