Російську журналістку видворили з України за дітей-«русофобів»


Журналістка російської телекомпанії "Первый канал" Олександра Черепніна 19 червня прибула до України з намірами деструктивного впливу на українські медіа, відтак жінку затримали та примусово повернули до Російської Федерації.

Про це йдеться у Фейсбуці СБУ.

"Журналістка російської телекомпанії "Первый канал" Олександра Черепніна 19 червня прибула до України з намірами деструктивного впливу на вітчизняний медіа-простір. Службою безпеки України прийнято рішення про блокування деструктивних дій журналістки Первый канал/Channel One Russia. Вчора її затримано та примусово повернуто до Російської Федерації. Також О. Черепніній заборонено в'їжджати до України впродовж трьох років", - йдеться у повідомленні.

Зокрема, зауважили в СБУ, у сюжеті цієї журналістки, оприлюдненому "Первым каналом" 24 червня, зображено: малолітніх дітей, які через нібито "деструктивне виховання активно закликають до міжнаціональної ворожнечі та знищення громадян РФ"; школярів, у яких на "державному рівні активно виховують почуття ненависті до громадян РФ"; військовослужбовців ЗСУ, яких названо "бойовиками, що беруть участь в ідеологічній обробці дітей з метою популяризації ненависті до Росії та розпалювання міжнаціонального конфлікту".

Нагадаємо, через депортацію російської журналістки "Первого канала" у РФ відкрили кримінальну справу