Росте, як на дріжджах: В будинку на Січових Стрільців з'явився "зайвий" поверх


Майже два роки назад в будинку на вулиці Січових Стрільців, 18 в Івано-Франківську впало перекриття між першим і другим поверхом.

В кінці грудня 2013 року був підписаний «Інвестиційний договір на реставрацію з пристосуванням та реконструкцію будинку №18 по вулиці Січових Стрільців».

За цим договором власницею будинку стала Богословець Галина Омельянівна. Раніше жінка була власницею першого поверху. Згідно договору, Галина Богословець придбала й другий поверх аварійного будинку. 

В умовах договору було зазначено, що фасади будинку повинні зберегти, а висота будинку не повинна перевищувати висоти сусідніх. Сам будинок власниця планувала використовувати як житловий. 

Згідно паспорту будівництва, який висів на паркані, що оточує будівництво можна було побачити, що зводиться триповерхова будівля з мансардним поверхом. Проте, нещодавно табличку тихо замінили на ідентичну, проте уже з "зайвим" поверхом.

Підміну помітив франківець Kudlak Bogdan і виклав в соцмережі дві фотографії для порівняння за минулий рік і теперішню. 

Світлина від Юрія Хмельовського.

На допис відреагував молодий франківський архітектор ‎Юрій Хмельовський‎, який графічно показав, як вплине "ріст" будинку на вигляд вулиці.

Світлина від Юрія Хмельовського.

Зважаючи на такі різкі зміни у проекті реконструкції, кореспондент Бліц-Інфо звернувся із запитом в Департамент архітектури. Про результати читайте незабаром.