Розкішна нерухомість екс-регіонала Мірошниченка


Юрій Мірошниченко звів під Києвом елітний маєток, засипавши частину озера. Виявилося, що це не єдина елітна нерухомість колишнього регіонала. У США йому належить дім, куплений колись у голлівудського актора.

Елітний маєток під Києвом

Як пише Українська правда, у роки президентства Януковича зведення котеджу велося майже стаханівськими темпами, за якими мешканці могли споглядати вже з іншого берега озера. Замість пляжу там з’явився двоповерховий будинок, обсерваторія, гаражі і інші господарські будівлі. Ділянку між собою охрестили "малим Межигір'ям Мірошниченка".

Щоб легалізувати своє будівництво на березі водойми, у документах природнє Блакитне озеро назвали "штучно створеним кар’єром". Це дозволило обійти законодавчу заборону будівництва у 100-метровій зоні навколо природних водойм.

Восени 2014 року прокуратура Київської області відкрила проти нардепа кримінальне провадження через незаконне захоплення землі. Вісім місяців минуло з того часу, але результатів розслідування досі немає. У прокуратурі Київської області повідомили, "станом на 25 травня у кримінальному провадженні триває досудове розслідування, проводяться необхідні слідчі дії".

Тож питання цієї земельної ділянки досі лишається невизначеним. Щоправда, активне будівництво на ній зупинилося – немає ані техніки, ані робочих.
І поки прокуратура вісім місяців визначається із долею заміського будинку Мірошниченка під Києвом, було виявлено у його власності куди більш привабливу нерухомість. Як виявилося, народний депутат є власником елітного будинку у Каліфорнії.

Рай у Каліфорнії

До 2013 року двоповерховий будинок і 35 соток землі у Каліфорнії за адресою 4546 White Oak AveEncino, CA 91316-3829 належали американському комедійному актору, зірці серіалу "2,5 людини" Райану Стайлзу і його дружині.

Маєток Стайлзів – це будинок на п'ять кімнат, гараж на чотири машини, сауна, кілька ванних кімнат. На сайті вказано, що оздоблення будинку зроблене із використанням дерева та каміння. Бібліотека, більярд, французькі вікна, їдальня, велика кухня, два бари, каміни, парк, двір, де можна робити барбекю, басейн, SPА – зараз всім цим володіє Мірошниченко, який під час Майдану виправдовував диктаторські закони та дії самого Януковича.

Додамо, що у 2014 році Мірошниченко і дружина позбавилися всіх ділянок, принаймні, згідно з декларацією. Загалом, за минулий рік Мірошниченко заробив 2,3 млн гривень, а його дружина 1,9 млн гривень.