Розтермінування чи повна оплата за новобудову, яка вигода покупцеві?


Існує декілька шляхів виплати за придбане житло в новобудові.

Аналітичний центр Благо дослідив, як найбільш вигідно оплачувати за нову квартиру. 

Зазвичай це кредитування під заставу майна, іпотека, розтермінування та повна оплата вартості під час придбання. Останній із варіантів вважається найбільш надійним, проте купівельна спроможність українців не надто висока, тому виплату в момент придбання нової квартири може здійснити незначна частка населення.

Оптимальним шляхом  вирішення для багатьох франківців стала можливість купити житло під виплату. Це спричинено тим, що оформити квартиру в розстрочку в Івано-Франківську не складно і не вимагає великої тяганини з документами як при оформленні іпотеки чи сплати непідйомних кредитних відсотків.

Самі забудівельники досить лояльні  до розтермінувань. Покупець отримує можливість придбати квартиру на вигідних умовах, при цьому кредитуючи компанію забудівельника  і відкриває для нього можливість створювати нові пропозиції.  Як приклад, аналітики наводять оформлення  розтермінування платежів до двох років при покупці квартир у комплексах «Містечко Соборне» та «Паркова Алея».

Виплата частинами здійснюється в обумовлені дати, або ж покупець може вносити більші суми ніж домовлено та оплатити швидше всю вартість квартири. Штрафів за це не передбачається.

Що ж стосується безвідсоткової розстрочки, то отримати її можна в будинках, які ще тільки будуються. Житло в об’єктах введених в експлуатацію пропонується зазвичай придбати з виплатою до 10% річних.

Вигода покупця при купівлі квартири і стовідсотковій оплаті становить 5%—15% від вартості квартири.