Руслан Коцаба спробує стати заступником голови ОДА


Одіозний блогер з Івано-Франківська Руслан Коцаба, якого свого часу було звинувачено в державній зраді та перешкоджанню мобілізаційній діяльності, вирішив стати учасником конкурсу на посаду першого заступника голови Івано-Франківської ОДА.

Про це Руслан Коцаба повідомив на своїй сторінці у Facebook, пише ZIK.

«Повідомляю, що подаю у понеділок, у встановлені законом терміни, перелік документів, аби взяти участь у конкурсі на посаду першого заступника голови ОДА. Так сталося, що із вимогами до кандидатів (освіта, досвід, кваліфікація, ранг) у мене все в порядку, тому вирішив саме так. Всі чомусь вважають мене антисистемним бунтарем, послідовним критиком укрсучвлади, не відаючи при цьому, що у свої 50 рочків я досить тривалий час очолював на обласному рівні різноманітні державні установи столичного підпорядкування, – переважно екологічного спрямування. Галстуки ще десь у шафі збереглися, а костюм можна і купити, раз таке діло…», – написав блогер.

При цьому Коцаба зауважив, що цей крок більше нагадує журналістський експеримент, за допомогою якого він хоче з’ясувати, як тепер відбувається відбір на чиновницькі посади.

Нагадаємо, що Івано-Франківський міський суд визнав Руслана Коцабу винним за статтею 114 ч. 2 (перешкоджання діяльності Збройним силам України) і призначив йому покарання у вигляді ув’язнення на 3,5 роки. Однак, Апеляційний суд скасував це звинувачення і виніс блогерові виправдальний вирок.