Руслан Марцінків висловив свої зауваження щодо політики уряду


Міський голова Івано-Франківська Руслан Марцінків висловив своє незадоволення політикою уряду. Про це він повідомив під час зустрічі з віце-прем’єр-міністром Павлом Розенком.

По-перше, Руслан Марцінків виступив від імені усіх міських та сільських голів Прикарпаття з вимогою скасувати постанову НКРЕКП щодо подорожчання електрики для населених пунктів на 45%. Спільне обурення стосовно цього висловили на минулих зборах регіонального відділення АМУ очільники міст та сіл Івано-Франківщини. Таке подорожчання лише для Івано-Франківська обійдеться 7,5 млн. грн. на рік за вуличне освітлення. А розвивати електротранспорт за таких умов просто неможливо, наголошує Руслан Марцінків, йдеться на сайті міста.

По-друге, міський голова наполіг на необхідності підняття зарплатні працівникам дошкілля на рівні з вчителями. Адже коли уряд піднімає зарплатню одним освітянам, інших залишає на рівні 2016 року. Міська влада не може цього допустити і відповідно на плечі міського бюджету лягає близько 80 млн. грн. на підняття зарплатні працівникам садків. «А це, як побудувати чи капітально відремонтувати 3 садка», - додав Руслан Марцінків.

І останнє: підпорядкування професійно-технічної освіти територіальним громадам, які зараз фінансують цю галузь. Міська влада наполягає передати професійно-технічні училища місцевим громадам або ж законодавчо звільнити від їх утримання.

Ці питання, підкреслив Руслан Марцінків, потребують негайного вирішення від кабміну на користь громад.