Руслан Марцінків: Якщо "Буковель" хоче возити до нас сміття нехай збудує дорогу до полігону


Директор КП "Полігон" запевняє, що на Франківському сміттєзвалищі залишилося мало місця, проте на 10 років ще вистачить.

Про це Юрій Мороз повідомив під час засідання виконавчого комітету. директор сміттєзвалища пояснив, що після реконструкції для сміття з міста місця вистачить до 2026 року, інформує кореспондент Бліц-Інфо.

Заслухавши прогноз комунальника міський голова запропонував обмежити ввіз сміття на полігон.

"Давайте тоді обмежувати ввіз сміття. Якщо сміттєвий полігон наш, то ми маємо його захищати від чужих відходів. Чому Буковель сюди везе сміття, нехай будує собі свій полігон. Грошей мають достатньо. Ви кричите, що немає де сміття складувати, а при цьому приймаєте його з половини області", - обурився Руслан Марцінків.

Опісля мер поцікавився скільки Буковель платить за складування сміття на полігоні? На це Юрій Мороз пояснив що ніскільки ,адже вони не заключили договір з КП "Полігон".

"Договір підписаний тільки з селом Поляниця і вони вивозять одну машину, а решту ті самі машини з "Буковелю" везуть без дозволу. Що ми можемо зробити? Перевіряти звідки сміття?", - виправдовується комунальник.

Тоді Руслан Марцінків запропонував звернутися до директора  курорту з пропозицією бартерного обміну.

"Напишіть, що можуть вивозити сміття, але нехай збудують дорогу до полігону. Це буде чесно", - запропонував голова.