Рятувальники Прикарпаття посилили інформаційно-роз’яснювальну роботу серед освітян


Днями, працівники Івано-Франківського міського відділу Управління ДСНС в області взяли участь в засіданні колегії Управління освіти та науки міста, де були присутні директори дошкільних та загальноосвітніх навчальних закладів.

Рятувальники нагадали освітянам елементарні правила безпеки при виявленні вибухонебезпечних предметів, характерні ознаки, що дозволяють запідозрити вибуховий пристрій та порядок дій у разі виявлення підозрілого предмету.

В свою чергу, калуські рятувальники провели навчання з питань пожежної безпеки з керівниками загальноосвітніх навчальних закладів району. Освітянам розповіли як правильно діяти, в рамках режиму підвищеної готовності. 
До очільників навчальних закладів було доведено інформацію про джерела отримання всіх необхідних матеріалів для подальшої роботи щодо навчання підростаючого покоління діям у надзвичайних ситуаціях.

Працівник Калуського РВ Управління ДСНС в області ознайомив слухачів з основними правилами поводження у випадку виникнення надзвичайних ситуацій техногенного, соціального, природного та воєнного характеру. Він акцентував увагу на діях людей у випадку спрацювання сигналу «Увага всім», що є найпершим кроком до порятунку, у разі виникнення загрозливої ситуації.

Також усі присутні переглянули фільм про правильність дій у випадку виявлення вибухонебезпечних предметів.
Особливу увагу було приділено сучасним зразкам вибухових пристроїв та правилам поводження з ними.