«Ритуальна служба» у Калуші самотужки розширює міське кладовище


На сайті Калуської міської ради з’явився проект рішення про роботу комунального підприємства «Ритуальна служба». Вочевидь, звіт КП депутати міської ради розглянуть у рамках започаткованої кампанії звіту міських служб та підрозділів.

Згідно із довідкою, яка є у проекті рішення, КП у своїй господарській діяльності виходить на нуль. Приміром, минулого року підприємство заробило 767 тис. гривень, а за перше півріччі цього року — 446 тис. гривень. Водночас торік було витрачено 788 тис. гривень, а за половину цього року — 440 тис. гривень. За інформацією, якщо КП торік отримало збиток 20 тис. гривень, то цьогоріч прибуток — 5,6 тис. гривень, пишуть "Вікна".

Станом на 1 вересня «Ритуальна служба» має кредиторську заборгованість у розмірі 75 тис. гривень, з яких — 20 тис. гривень — за транспортні послуги, 55 тис. гривень — за матеріали, вивіз та захоронення сміття, опалення.

— У Калуші велика конкуренція по наданню ритуальних послуг — більше, як 15 магазинів по продажу  (домовини, вінки, транспортні послуги та інша атрибутика ), — зазначається у довідці.

У 2006 році був розроблений проект розширення кладовища на вул. Височанка — Залісся, вартість якого тоді становила 3,1 млн. гривень (влаштування тротуарів, доріжок, огорожа, зовнішнє освітлення, вертикальне планування, дренажна каналізація, зовнішній водопровід). У 2007 році було виконано  робіт на 106 тис. гривень.

— На даний час доводиться своїми силами по можливості корчувати пні, вирубувати кущі, дерева та влаштовувати сектора та доріжки, — стверджують у КП «Ритуальна служба». — Нині необхідно зробити дороги, влаштувати сектора, а також придбати автокатафалк.

Нагадаємо, у вересні депутати Калуської міської ради заслухали звіт про роботу кількох структурних підрозділів міської ради. Зокрема, земельного відділу. Також у вересні звітувався директор Калуського ТБ.