Саакашвілі розкритикував Яценюка: він називає реформами те, що тарифи підвищилися


Голова Одеської ОДА Михайло Саакашвілі заявив, що уряд прем'єр-міністра України Арсенія Яценюка не проводить реформ, а корупція набула нових форм.

Про це очільник Одещини заявив в ефірі програми «Погляд» на «5 каналі», новину передає «Преса України»

«Те, що уряд називає реформами. Я чув багато разів Арсенія Яценюка. Він називає реформами те, що тарифи підвищилися. Я не називаю це реформою. Я називаю це наслідок економічної кризи. Це наслідки того, що відбувається в країні. Тарифи дійсно повинні підвищуватися», – зазначив Саакашвілі.

При цьому посадовець навів для прикладу одеський водоканал за рахунок тарифів якого екс-міністр екології Микола Злочевський побудував собі величезний будинок із двома басейнами та дорогоцінним статуями.

«Вибачте, але це входить у тариф. І коли наш уряд буде мені розповідати, що тарифи ну треба підвищувати... А статуї Злочевського чому повинні оплачувати ті люди, які сплачують тариф?», – запитав голова Одеської ОДА.

Саакашвілі зауважив, що реформа – це коли змінюється система управління країною.

«Коли відбувається залатування корупційних ям. А я не тільки не бачив залатування корупційних ям. За останні місяці на моїх очах відбувається розширення багатьох із них. На моїх очах корупція набула нові форми і можливо перемістилася з низького рівня, де вона як завжди була, на інший рівень. Але вона є», – наголосив політик.

Нагадаємо, на офіційному сайті Президента України Петра Порошенка розпочався збір підписів під петицією, в якій пропонується призначити наступним керівником українського уряду нинішнього голову Одеської обласної державної адміністрації Михайла Саакашвілі.